22 august 2007

Recomandare

Incidentele violente de pe stadioane, limbajul agresiv, vulgar al suporterilor nemulţumiţi, dar şi replicile, uneori suburbane pe care le schimbă mai marii fotbalului românesc, ocupă spaţii tot mai largi în rubricile sportive ale jurnalelor de ştiri. În cursa după rating, în care a intrat şi televiziunea publică, România apare adesea (devine) ca o uriaşă peluză.
Astfel de episoade regretabile de la periferia spectacolului fotbalistic, mediatizate excesiv, tind să ia locul adevăratelor ştiri sportive şi să monopolizeze spaţiul de difuzare al rubricilor de sport reduse la fotbal.
Amintim că, în conformitate cu art. 27(1) din Codul C.N.A., “programele de ştiri şi de actualităţi se supun cerinţelor de protecţie a copiilor şi vizionării în familie”.
În virtutea acestei reglementări, C.N.A. a fost obligat să sancţioneze, săptămâna trecută, posturile de televiziune cu somaţie publică.
În dorinţa de a evita aplicarea altor sancţiuni mai grave, C.N.A. aminteşte posturilor că televiziunea are o mare influenţă în educaţia copiilor care învaţă prin imitaţie şi îşi aleg deseori modelele din rândul fotbaliştilor/sportivilor de succes.
În consecinţă, membrii C.N.A. recomandă radiodifuzorilor să manifeste moderaţie în mediatizarea conflictelor din lumea sportului şi le solicită să respecte intervalele orare cerute de reglementările privind protecţia minorilor.

Preşedinte,
Răsvan POPESCU

 

Preşedinte interimar

Răsvan Popescu

 
 

 

 

*