Extras din procesul verbal al sedintei de marti, 29.05.2007– ora 10.

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului: Attila Gasparik, Radu Teodorel, Ioan Onisei, Constantin Duţu, Emanuel Valeriu, Grigore Zanc, Cristina Trepcea, Dan Grigore.

1. Solicitare licenţă audiovizuală prin reţele de telecomunicaţii: *S.C. Europe Media SRL Cuj pentru Miercurea Ciuc .
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
2. Rapoarte de monitorizare:
*OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată pe data de 01.05.2007 – reclamaţia nr.6347/02.05.2007.
Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică – Direcţia Juridică şi Direcţia Monitorizare.
Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
*Realitatea TV – emisiunea „Ultima oră”, difuzată pe data de 23.05.2007 – reclamaţia nr.7599/23.05.2007.
Consiliul a hotărât sancţionarea postului cu somaţie publică. Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru şi 2 voturi împotrivă (domnii Attila Gasparik şi Grigore Zanc) – Direcţia Juridică şi Direcţia Monitorizare.
Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
*Posturi TV – spot publicitar „Zentiva” – reclamaţia nr.7529/22.05.2007.
Consiliul a hotărât în unanimitate să se trimită decizii de somare posturilor să intre de îndată în legalitate cu spotul – Direcţia Juridică şi Serviciul Comunicare
Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
*Posturi TV – difuzarea înregistrării convorbirii private a domnului Preşedinte Traian Băsescu – reclamaţia nr.7527/22.05.2007.
Consiliul a hotărât în unanimitate că difuzarea înregistrării respective nu a încălcat reglementările C.N.A. în vigoare – Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
3. Decizii de autorizare.
Radio News FM Focşani, Mix FM Rîşnov, Gorj TV Tg. Jiu – DA – Direcţia Licenţe Control
4. Solicitări amânare termene intrare în emisie: *S.C. Banat Media SRL Reşiţa pentru TV Reşiţa Moldova Nouă şi Radio Reşiţa; *S.C. Realitatea Media SA Bucureşti pentru TV Delta, C-lung Argeş, Vaslui, Constanţa, Suceava, Timişoara, Rm. Vîlcea, Făget, Deva; *S.C. Grupul Media Camina SA Bucureşti pentru Radio Negreşti Moldova şi Putna; *S.C. Media Star SRL Slobozia pentru TV Slobozia; *S.C. TV Antena 1 SA Bucureşti pentru TV Arad, Bacău, Buzău, Craiova, Medgidia, Slobozia şi Topolog; *S.C. Antal & Tamaş SRL Sf. Gheorghe pentru Radio Baraolt şi Întorsura Buzăului; *S.C. Canaris SRL Braşov pentru Radio Caracal, Alexandria, Satu Mare, Botoşani şi Zalău; *S.C. Radio Tîmpa SRL Braşov pentru Radio Galaţi şi Tg. Jiu.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcţia Licenţe Control
5. Solicitări schimbare denumire: *S.C. Realitatea Media SA Bucureşti pentru Sulina din News FM în Radio Guerrilla (103, 2) şi din Radio Guerrilla în News FM (107).
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
6. Solicitare cedare licenţă audiovizuală: *S.C. Canaris SRL Braşov către S.C. Mediafag SRL Făgăraş pentru Mix TV Făgăraş.
Se va rediscuta solicitare a în şedinţa de marţi 05.06.2007 – Consiliul a hotărât invitarea reprezentanţilor societăţii S.C. Mediafag SRL Făgăraş pentru discuţii, ora 10.00 – Direcţia Licenţe Control – adresă de invitare
7. Solicitare prelungire licenţă audiovizuală cu 9 ani: *S.C. Canet Radio SRL Braşov pentru Mix FM Constanţa .
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
8. Informări ale Serviciului Inspecţia cu privire la:
*Radio Guerrilla Mangalia şi Romantic FM Medgidia – se va rediscuta în şedinţa de marţi 05.06.2007 cu raport al inspectorului – Serviciul Control
*Radio Deea Reşiţa şi Tulcea – Consiliul a hotărât în unanimitate sancţionarea postului cu somaţie publică – termen de intrare în legalitate 2 săptămâni – Direcţia Juridică şi Direcţia Licenţe Control
9. Avize de retransmisie.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcţia Licenţe Control
10. Discutare adrese:
*nr.7223/16.05.2007 de la Monopoly Media – referitoare la oportunitatea licenţierii serviciului de publicitate digitală Monopoly.
Se va rediscuta peste 2 săptămâni – Serviciul Reglementări să prezinte un material cu privire la reglementările din Europa pentru difuzarea unor astfel de programe
*nr. 7377/18.05.2007 de la Ziua – Plângere prealabilă împotriva Deciziei C.N.A. de pe data de 24.04.2007 – solicită revocarea acesteia – cu punct de vedere al Serviciului Juridic.
Consiliul a respins în unanimitate solicitarea – Direcţia Juridică – adresă răspuns.
*nr.7207/16.05.2007 de la domnul Gheorghe Paraschiv – solicită intervenţia C.N.A. la postul public de televiziune pentru a subtitra anumite emisiuni care să vină în sprijinul persoanelor care suferă de hipoacuzie.
Consiliul a hotărât să se trimită recomandare postului public – Direcţia Juridică sub coordonarea domnului Ioan Onisei.
Serviciul Comunicare – adresă răspuns către petent
*nr.7600/23.05.2007 de la Consiliul Concurenţei – referitoare la S.C. Canet Radio SRL Braşov.
S-a luat la cunoştinţă
*nr.7316/17.05.2007 de la S.C. Tele M SA Iaşi – notificare modificare grilă de program.
S-a luat la cunoştinţă
*nr.7561/22.05.2007 de la Institutul European din România – solicită desemnarea de către C.N.A. a două persoane care să participe la seminarul destinat pregătirii specialiştilor români din administraţia publică pentru concursurile de angajare în instituţii europene.
Se ocupă Direcţia Secretariat General /domnul director Sotir Caragaţă.
*nr.7507/21.05.2007 de la Societatea de Avocati Piperea & Asociaţii – Plângere prealabilă referitoare la deciziile C.N.A. privind S.C. Canet Radio SRL
Direcţia Juridică – adresă răspuns
*nr.7088/15.05.2007 de la Federaţia Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România – solicită difuzarea în regim de campanie socială a unor anunţuri al căror scop este de a face cunoscut obiectivele federaţiei şi de a face apel la cei care pot sprijini persoanele de vârsta a treia aflate în dificultate.
S-a aprobat – Serviciul Comunicare – adresă răspuns
*nr.7618/23.05.2007 de la Fundaţia Laura Stoica – solicită difuzarea în regim de campanie socială, în perioada mai – octombrie 2007 a unor spoturi radio/TV de promovare a Festivalului „Laura Stoica”.
Consiliul a hotărât invitarea domnului Alexandru Stoica/Preşedintele Fundaţiei „Laura Stoica” pentru discuţii, joi 31.05.2007, ora 11.00. – Serviciul Comunicare – adresă de invitare
*nr.7657/24.05.2007 de la Consiliul Judeţean Giurgiu/Direcţia Generală Judeţeană pentru Protecţia Copilului – solicită difuzarea în regim de campanie socială a spotului „Colorează-le viaţa”, pe posturile locale din Giurgiu.
S-a aprobat - Serviciul Comunicare – adresă răspuns.
11. Diverse.
*Referitor la concursul de acordare licenţe – Consiliul a hotărât ca data de începere a concursului să fie 26.06.2007 – Direcţia Licenţe Control şi Serviciul Comunicare

 
     

 

*