Extras din procesul verbal al sedintei de marti, 30.01.2007– ora 10.

Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa următorilor membri ai Consiliului: Ralu Filip, Attila Gasparik, Radu Teodorel, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Emanuel Valeriu, Gelu Trandafir, Constantin Duţu, Dan Grigore, Ioan Onisei.

1. Întâlnire cu reprezentanţii HBO, AXN, Hallmark, ARCA şi ACC – pentru dicuţii cu privire la tipul de licenţă, programarea filmelor, inserarea publicităţii şi respectarea Directivei Televiziunea Fără Frontiere – cu raport de monitorizare; *AXN – reclamaţia nr.1077/22.01.2007 – ora 10.00.
Reprezentanlilor prezenţi la discuţii Consiliul le-a prezentat punctual nemulţumirea cu privire la: publicitate, reluarea filmelor, calitatatea traducerilor. Deasemenea s-a discutat conţinutul pachetelor de bază care includ programele AXN şi Hallmark
Consiliul le-a solicitat reprezentanţilor să ia măsuri în vederea respectării prevederilor Directivei Televiziunea Fără Frontieră şi a legislaţiei româneşti în domeniu.
2. Întâlnire cu producătorul emisiunii „Test de fidelitate” - difuzată de postul Antena 1 – ora 10.00.
Producătorul emisiunii a depus la C.N.A. contractele şi scenariile emisiunilor difuzate.
C.N.A. le-a pus în vedere că în cazul în care conţinutul emisiunii nu se schimbă aceasta poate fi difuzată după ora 22.00. dacă se schimbă conţinutul, aceasta poate fi difuzată după ora 20.00.
3. Întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Civile de Avocaţi Bulboacă&Asociaţii, reprezentanţii posturilor Antena 1 şi Antena 3 - pentru discuţii cu privire la plângerea nr.1207/24.01.2007 – cu raport de monitorizare – ora 10.00.
Consiliul a solicitat postului să rezolve pe cale amiabilă situaţia în sensul acordării dreptului la rectificare – Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
4. Întâlnire cu reperezentanţii societăţii S.C. Funny SRL – pentru discuţii cu privire la spotul European Food pentru produsele Viva, Rollo şi Naty (adresa nr.1283/25.01.2007 şi cu reprezentanţii societăţii S.C.Star Foods E.M. SRL – pentru discuţii cu privire la spotul pentru produsele Cheetos şi Lay’s (adresa nr.1284/25.01.2007) – cu vizionare – ora 10.00.
Reprezentanţilor prezenţi la discuţii Consiliul le-a adus la cunoştinţă că spoturile pentru produse destinate copiilor trebuie să respecte art.33 din Legea audiovizualului.
5. Rapoarte de monitorizare:
*OTV şi DDTV – emisiunea „Dan Diaconescu Direct/Farsele lui Fătu” – difuzată pe data de 25.01.2007 şi respectiv 26.01.2007.
Consiliul a hotărât sancţionarea postului OTV cu amendă în cuantum de 2.500 lei. Hotărârea a fost luată cu 7 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă (domnii Radu Teodorel, Grigore Zanc, Constantin Duţu).
Pentru DDTV au fost 2 propuneri de sancţionare: domnul Ralu Filip a propus sancţionarea cu amendă în cuantum de 2.500 lei iar domnul Attila Gasparik a propus sancţionarea cu amendă în cuantum de 5.000 lei.
S-au supus la vot cele 2 propuneri: propunerea de sancţionare cu 2.500 lei a fost votată cu 3 voturi pentru, următorii membri: Ralu Filip, Cristina Trecea, Grigore Zanc. Propunerea de sancţionare cu 5.000 lei a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Attila Gasparik, Dan Grigore, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Gelu Trandafir, Ralu Filip (domnul Emanuel Valeriu nu era în sala de şedinţe în momentul votului.
Direcţia Juridică şi Direcţia Monitorizare
*OTV – emisiunea „Zori de zi”/Georgeta Florea”, difuzată pe data de 20.01.2007.
S-a luat la cunoştinţă
*DDTV – emisiunea „Dorel Pârv”, difuzată pe data de 21.01.2007.
Consiliul a hotărât sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 2.500 lei. Hotărârea a fost luată cu 7 voturi pentru şi 2 voturi împotrivă (domnii Radu Teodorel şi Grigore Zanc). Domnii Emanuel Valeriu şi Constentin Duţu nu erau în sala de şedinţe în momentul votului
*Posturi TV – difuzarea publicităţii în perioada 08 -21.01.2007.
Serviciul Comunicare – adrese de avertizare posturilor de televizune
*Posturi TV – generice filme de lung metraj difuzate în perioada 13 – 26.01.2007.
Serviciul Comunicare – adrese către PRO TV şi Prima TV.
*Posturi TV – publicitate servicii erotice.
- Antena 1 – Consiliul a hotărât sancţionarea postului cu amendă în cuantum de 25.000 lei. Hotărârea a fost luată cu 8 voturi pentru şi 1 vot împotrivă (domnul Radu Teodorel). Domnii Emanuel Valeriu şi Constentin Duţu nu erau în sala de şedinţe în momentul votului
Direcţia Juridică şi Direcţia Monitorizare
*Posturi TV – spot publicitar pentru autoturismul Toyota Avensis – reclamaţia nr.1092/22.01.2007 şi punct de vedere de la RAC.
Consiliul a hotărât să se trimită adrese la posturi - în cazul în care primesc solicitări să difuzeze spotul, acesta trebuie să respecte legislaţia în vigoare (cu ataşarea pdv. de la RAC)
*Posturi TV – spotul Vodafone/Comunică dublu – reclamaţia nr.1199/23.01.2007 şi punct de vedere de la RAC – vizionare
Spotul nu încalcă legislaţia în vigoare – Serviciul Comunicare – adresă răspuns (cu ataşarea pdv. de la RAC)
*Europa FM – spot pentru croissant-ul Boromir şi punct de vedere de la RAC
Domnul Attila Gasparik a propus oprirea de la difuzare a spotului, propunere ce nu a întrunit numărul legal de voturi fiind votată cu 3 voturi de următorii membri:Attila Gasparuik, Dan Grigore, Cristina Trepcea (ceilalţi membri au votat împotrivă)
6. Decizii de autorizare.
PRO TV Bistriţa, Canal D Bucureşti, Televiziunea U Bucureşti, Info PRO Gheorghieni, PRO TV Sighişoara şi PRO FM Tîrgovişte - DA
Studiourile teritoriale ale SRTV (satelit), PRO TV şi PRO FM Sibiu, Impact FM Putna – vor merge inspectorii teritoriali
Direcţia Licenţe Control
7. Solicitări prelungire termene intrare în emisie: *RTV CBN Seini pentru Club TV Zalău.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
8. Solicitări întrerupere emisie:
*Realitatea Media SA pentru Realitatea TV Cîmpia Turzii şi Realitatea TV Braşov cu raport inspecţie - DA
*ABC Plus Media SA pentru Naţional FM Petroşani cu explicaţii din partea reprezentantului societăţii;
*Clas Media pentru Favorit FM Poiana Braşov.
Amînate pentru şedinţa de joi 01.02.2007 - Direcţia Licenţe Control
9. Solicitări modificare licenţe audiovizuale: *Radio 21 de la Sinaia la Braşov *SBS Broadcasting Media pentru Kiss FM de la Borsec la Piatra Neamţ şi modificare frecvenţă Magic FM Galaţi.
Amînate pentru şedinţa de joi 01.02.2007 – Direcţia Licenţe Control
10. Solicitare prelungire licenţă audiovizuală cu 9 ani – SBS Broadcasting pentru Prima TV (Satelit).
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
11. Solicitare cedare licenţă audiovizuală: *Arhitop Design către Arhiepiscopia Tomisului – pentru Radio Dobrogea.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcţia Licenţe Control
12. Informări ale Serviciului Inspecţie cu privire la: *RCS Craiova şi RCS Oradea – programe porno; *Analog Timişoara – publicitate.
S-a luat la cunoştinţă
Serviciul Inspecţie – inspectorii să monitorizeze timp de 1 lună videotextul difuzat în reţelele de cablu.
13. Discutare adrese:
*nr.1377/25.01.2007 de la Societatea Civilă de Avocaţi Popescu, Mirăuţă, Mîrţoi – referitoare la documentaţia depusă la C.N.A. pe data de 08.08.2006 cu privire la preluarea de către Fundaţia Brătianu a procentului de 80% din capitalul social al S.C. CTV Media Group SRL (documentaţia nu mai există) – cu notă explicativă din partea Direcţiei Juridice şi a Direcţiei Licenţe Control.
Documentaţia s-a găsit la Direcţia Juridică - domnul Preşedinte a cerut sesizarea Comisiei de disciplină în cazul funcţionarului public care trebuia să introducă la momentul respectiv în şedinţă solicitarea şi nu a făcut-o.
*nr.1375/25.01.2007 de la S.C. DTV Media Sat SRL Craiova – Contestaţie cu privire la amenda în cuantum de 5.000 lei acordată societăţii.
Se va rediscuta în şedinţa de marţi 06.02.2007 – inspectorul teritorial să verifice şi să trimită raport – Direcţia Licenţe Control
14. Avize de retransmisie.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcţia Licenţe Control
15. Diverse.

 
     

 

*